Vacature: Sales Support / Commerciële Binnendienst

By June 8, 2021 August 25th, 2021 Uncategorized

This job is totally nuts! Jij weet precies waar onze superfoods, zaden en andere biologische producten (naar onderweg) zijn. En daarbij houd je scherp in de gaten of alles voldoet aan de eisen die wij en onze internationale klanten hieraan stellen. En hiermee draag jij ook nog eens bij aan een duurzamere wereld. Hoe klinkt dat? Lees gauw verder!

Jouw nieuwe functie: 

 • Overzicht houden: van alle producten die wij importeren en exporteren heb jij het overzicht. Of ze nu uit Sri Lanka komen of naar Duitsland worden getransporteerd, jij hebt het vastgelegd en hebt geregeld dat de juiste documentatie beschikbaar is. Ben jij een starter en heb je nog geen idee wat die documentatie inhoudt? Geen probleem, we willen je dit graag leren.
 • Communiceren met veel verschillende partijen: met leveranciers, transporteurs, onze klanten en met de warenhuizen in Nederland, Duitsland en de UK.
 • Organiseren van transport: jij hebt een sleutelpositie als het gaat om transport. Dat doe je door goede afspraken met de transporteurs te maken. Je onderhandelt over de prijs en zorgt ervoor dat de producten op tijd op de juiste plek aankomen.
 • Sturing geven aan het externe warehouse. Jij zorgt ervoor dat de warehouse medewerkers weten hoe en wanneer er producten moeten worden verpakt of omgepakt en dat de juiste controle plaatsvindt voordat de producten de deur weer uitgaan.
 • After-sales activiteiten van orders: je bent proactief bezig met het nabellen van internationale klanten en checkt of de leveringen helemaal naar wens zijn. Geen 100% score? Dan heb jij al nagedacht over een oplossing of zoek je samen met een van je collega´s naar de beste oplossing.
 • Samen met Leonie, onze controller, controleer je de facturen. Samen met de traders Kevin en Koen bereid je offertes voor. Teamwork makes the dream work!
 • Het is een divers en uitdagend takenpakket. De functie is nog nieuw, daarom krijg je veel vrijheid om deze in te richten.

Wie ben jij?

 • Je hebt een MBO+ of HBO opleiding in de richting van Commerciële Economie, International Businesses and Retail management of Logistiek.
 • Starters zijn meer dan welkom om te reageren. En heb je al ervaring? Alleen maar fijn!
 • Je hebt een talenknobbel en Engels praten vind je leuk. 70% van je werkzaamheden zijn in het Engels, alle documenten zijn in het Engels en je spreekt het met externe partijen. 30% is in het Duits. Onderling spreken we lekker Nederlands en grappen mag in een taal naar keuze. We houden wel van gekkigheid op zijn tijd!
 • Je werkt gestructureerd en daardoor houd het je overzicht. Je bent analytisch en ziet waar er kansen liggen. Jij begrijpt wat de klant wilt.
 • Je wilt leren, groeien en houdt ervan om nieuwe dingen op te pakken ook al weet je nog niet precies hoe je het gaat doen. Met hulp vragen aan je collega´s heb jij geen moeite.
 • Je vindt het een mooie uitdaging om veel verschillende taken te hebben en soms bij te springen als een collega hulp nodig heeft omdat ze bijvoorbeeld een deadline voor een audit heeft. We zoeken een echte samenwerker die in tijden van drukte de juiste prioriteiten stelt en graag een extra sprintje trekt. You’re as cool as a cucumber!

Health Ingredients Trading in a nutshell

Health Ingredients Trading BV importeert en exporteert noten, zaden, granen, gedroogd fruit, superfoods, oliën, vetten, siropen en kruiden uit meer dan 35 landen.  Wij geloven dat de teelt van biologische ingrediënten beter is voor de planeet, de boeren en de fysieke gezondheid van ons allemaal. Daarom werken we alleen met de meest kwalitatief hoogwaardige biologische ingrediënten en hiermee dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere wereld.

De biologische ingrediënten komen uit verschillende delen van de wereld en worden op de Europese markt verkocht. Onze klanten verwerken deze in consumentenproducten of verpakken het tot consumenteneenheden.

Kijk, dit bieden we jou: 

 • Een super belangrijke positie in een platte organisatie, waar eigenaar en oprichter Frank ook gewoon tussen de collega’s op kantoor zit. We zijn een hecht team: we weten van elkaar waar we mee bezig zijn en waar nodig helpen we elkaar. In dat opzicht zijn we eigenlijk hartstikke all-round.
 • Een uitdagende job voor 32- 40 uur per week, waarin je je kunt blijven ontwikkelen en die je grotendeels zelf vorm mag geven. Je krijgt hier veel vrijheid in.
 • Een salaris dat past bij jouw opleiding en ervaring. Het salaris ligt tussen de € 2400,- (MBO en weinig ervaring) en € 3000,- (HBO en ervaring) op basis van 40 uur.
 • We starten met een arbeidsovereenkomst voor een jaar. We streven uiteindelijk naar een duurzame samenwerking.
 • Een pensioenregeling is in ontwikkeling. Naar verwachting kun je vanaf december deelnemen.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waarbij ontwikkelingsmogelijkheden centraal staan. We kijken naar jouw behoefte en waar binnen de organisatie behoefte aan is.
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband.
 • Reiskostenvergoeding.
 • We zitten momenteel met 7 mensen op ons kantoor in Beneden-Leeuwen. Hier hebben we zit/sta bureaus. Bij bijzondere (sport)evenementen staat de tv in de algemene ruimte aan.
 • Bij ons wordt er nooit op de klok gekeken. Je kunt vanaf 7.30 uur het kantoor binnen en als je hier eerst rustig wilt ontbijten, dan is dat helemaal prima. Mocht je tussendoor wat meer willen bewegen, dan kan je een break nemen wanneer jij dat wilt. Jij kan je werkdag inrichten zoals dat bij jou past.
 • Van jou vragen we ook om op kantoor te werken, zodat je bootpapieren, waardedocumenten en samples kunt ontvangen. Als het nodig is hebben we een pool-laptop en is thuiswerken mogelijk.
 • Gezellige lunches: we eten samen en spelen dan regelmatig een spelletje of maken een wandeling.
 • Iedere vrijdag sluiten we samen de week af met een VRIMIBO. In 2022, als we 12,5 jaar bestaan, gaan we zeker wat leuks doen met het hele team.

Over de procedure?

De vacature staat open tot vrijdag 17 september a.s. We nemen jouw sollicitatie uiterst serieus, daarom vragen we je om naast je cv óók een motivatiebrief mee te sturen waarin we kunnen lezen wat je allemaal kan en waarom jij je voor Health Ingredients Trading BV wilt inzetten.

Heb je gesolliciteerd? Dan nemen we snel contact met jou op om je wat aanvullende vragen te stellen. Onze lijnen zijn kort, dus we laten je op korte termijn weten of we elkaar willen gaan ontmoeten. De eerste kennismaking zal online zijn met Frank Reijnen, Directeur en oprichter en met Lianne van Haeren, HR Adviseur van Alinea. Alinea is ons externe HR bureau dat ons ondersteunt bij het invullen van vacatures. Je mag jouw sollicitatie en vragen over de procedure daarom richten aan Lianne van Haeren via het platform waar je deze vacature tegenkomt.

Je krijgt uiterlijk 21 september a.s. een reactie van ons. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 23 en 24 september 2021. Daarna volgt een tweede sollicitatieronde, waarbij we je uitnodigen op kantoor, je kunt dan kennismaken met jouw nieuwe collega’s en we je vragen om een e-mail in het Engels op te stellen, hierover later meer. We kijken uit naar je sollicitatie en hopelijk tot snel!

Author Frank Reijnen

More posts by Frank Reijnen